Accountor köper hela aktiekapitalet i Apix Messaging

04/07/2021

Accountor, en leverantör av finansiella tjänster, personaladministrationstjänster och mjukvara, har förvärvat hela aktiekapitalet i Apix Messaging AB:s moderbolag, finländska Apix Messaging Oy, och därmed även i Apix svenska verksamhet.

För våra kunder och partners fortsätter vår verksamhet efter förvärvet som tidigare. Apix kommer att fortsätta under sitt tidigare namn som ett oberoende företag inom Accountor Group. Företagets ledning och personal kommer att fortsätta arbeta i sina nuvarande positioner. Våra produkter, kontrakt, tjänster och övrig verksamhet är oförändrade och förvärvet kräver inga åtgärder från våra kunder och partners.

Vi kommer att fortsätta fokusera på våra kärnområden, dvs. fakturatransaktions- och meddelandetjänster relaterade till automatisering av ordrar och logistikkedjor. Vår affärsmodell som operatör av digitala affärstransaktioner är baserad på ett starkt partnerskap med olika system och tjänsteleverantörer. Denna samarbetsmodell kommer att fortsätta med alla våra partners och kunder precis som tidigare.

Förvärvet ger nu Apix en möjlighet att investera ännu mer i tillväxt och utveckling som en strategisk del av Accountors satsning på SME-sektorn.

För våra kunder kommer Apix i framtiden, som en del av Accountor Group, att ha bättre möjligheter att stärka sin position i alla nordiska länder, och i synnerhet på den svenska marknaden.

Accountors pressmeddelande (på finska)

Ha en fortsatt fin vår!

Peter Törnroth

För mer information:

Peter Törnroth, VD Apix Messaging AB, peter.tornroth@apixmessaging.se, +46(0)70 314 305

Läs mer>

Magenta är nu partner med Apix

05/05/2020

Apix får hela tiden nya partners, vars kunder kan skicka och ta emot e-fakturor på ett smart och enkelt sätt. Det senaste tillskottet är ekonomisystemet Magenta. Magentas kunder kan både skicka och ta emot e-fakturor, brev och email direkt i sitt system, tack vare Apix integrerade tjänst.

Vi är alltid lika glada att kunna välkomna nya system till vårt nätverk. Läs mer om hur man går till väga på Magentas hemsida.

Magenta1d
Läs mer>

Lowell samarbetar med Apix Messaging

08/13/2019

Vi är mycket glada att kunna berätta att vi har inlett ett samarbete med Lowell för smidiga och smarta inkassotjänster.

För Apix är öppenhet en viktig hörnsten, och därför samarbetar vi idag med en mängd partners inom olika områden.

E-fakturan kommer inom de närmaste åren bli allt vanligare i Sverige, inte minst bland företag som vill ha betalt snabbare och mer automatiserat. Finansiella tjänster är ett utmärkt exempel på hur e-fakturan kan hjälpa dessa företag ytterligare.

Vi är oerhört glada att vi nu tack vare samarbetet med Lowell kan ge våra kunder möjligheten att på ett mycket enkelt sätt koppla Lowells inkassotjänster direkt till kundernas egna e-fakturaflöden, vilket förkortar tiden att komma igång, förenklar användningen och hjälper fler att få sina fakturor betalade.

Kontakta oss för mer information. Du kan även läsa mer om samarbetet på Lowells hemsida.

Läs mer>

Prosmart samarbetar med Apix

07/04/2019

Det senaste i den snabbt växande raden av affärssystem vars användare kan använda Apix Messagings tjänster är Prosmart, ett system med bla många kunder inom tillverkningsindustrin. Tack vare integrationen mellan Prosmart och Apix kan systemets kunder skicka sina fakturor på ett mycket enkelt och standardiserat sätt.

Läs gärna mer på Prosmarts hemsida.

1_Logo+text_orange_liggande
Läs mer>

Prova APIX Fakturamappen

03/19/2019

Från och med den 1:a april 2019 måste alla fakturor som skickas till offentlig sektor i Sverige vara e-fakturor. Varken pappers- eller PDF-fakturor kommer längre vara tillåtna.

Skapa, skicka och ta emot e-fakturor med Apix webbportal Fakturamappen

På molnportalen Fakturamappen kan du skapa, skicka och ta emot fakturor via Apix Messaging, en nordisk e-fakturaoperatör.

Skicka e-fakturor till alla dina kunder via PEPPOL eller via Apix Messaging samtrafiksnätverk.

Om dina kunder föredrar pappersfakturor går det precis lika lätt att skicka sådana.

Ta emot från dina leverantörer. Slipp dyra scanning- och tolkningsavgifter, och möjliggör full automatisering av fakturainläsningen.

Du får ett meddelande via email varje gång en ny faktura har kommit in.

Anslut din fakturafinansiering till din e-fakturatjänst. Apix hjälper dig gärna att lägga till nya finansiella partners.

 

Sätt igång omedelbart, utan kostnad.

Lägg till ert kundregister

Skapa fakturor enklare och snabbare genom att välja kunder från ert kundregister.

Lägg till ert produktregister

Lägg till era produkter och skapa nya fakturarader hur snabbt och enkelt som helst.

Håll ordning på era fakturor

Hitta och sök bland era fakturor som Apix har levererat på en och samma plats. Ladda ner kopior eller skicka dem till er bokföring via email.

Smart fakturering

Sälj dina fakturor till våra partners, Apix hjälper er med färdiga kopplingar till just din fakturaköpare.

Prova e-fakturering gratis!

De första e-fakturorna är gratis! Dessutom har vi inga uppsättnings- eller månadsavgifter.

Registrera ditt företag i Fakturamappen och använd kampanjkoden "provaapix" när du köper e-frimärken, så får ni 6 e-frimärken utan kostnad (= 18 e-fakturor ).

Apix Fakturamappen kräver på förhand betalda e-frimärken för att skicka och/eller ta emot fakturor. Se alla priser här.

Man betalar självklart endast för de fakturor som skickas eller tas emot.

Fakturamappen

0 kr / månad
 • Skapa fakturor
 • Skicka e-fakturor, via samtrafiksnätverk och PEPPOL.* Skicka via post.*
 • Ta emot e-fakturor*
 • Produktregister
 • Kundregister
 • Notifikationer när nya leverantörsfakturor har anlänt
 • Fakturakopior - Ladda ner eller skicka vidare via email
 • Cirkulera fakturorna för godkännande
 • * avgift per skickad eller mottagen faktura.

Smart fakturering med plattformen som ger dig mer!

Apix Messaging är en certifierad PEPPOL-accesspunkt, vi levererar era fakturor på ett tryggt och säkert sätt.

Koppla Apix fakturering till era fakturerings- eller finansieringsprogram, och ta i bruk de kopplade tjänster som våra partners erbjuder.

Varför är e-fakturor smartare?

 • e-fakturor går tryggt och säkert hela vägen från leverantör till kund. De hamnar inte i er kunds spamfilter. Apix portal Fakturamappen visar e-fakturans leveransstatus.
 • Inga förseningar eller fel pga scanningprocesser.
 • Fullständig och korrekt fakturainformation i kundens system betyder färre förseningar och mindre tid för godkännanden.
 • Mer exakt fakturainformation ger bättre och snabbare tillgång till kringtjänster, som t.ex. fakturaförsäljning, inkassotjänster och inköpsanalyser.
 • e-fakturor är mycket billigare än pappersfakturor, både för den som skickar och den som tar emot.
Läs mer>

Apix Invoice Tracker för Medius Flow

10/16/2017

Förra veckan höll Medius sin kundkonferens på hotell Clarion Stockholm. Apix deltog för att berätta om vårt inledda samarbete med en leverantörsportal, Apix Invoice Tracker.

Apix Invoice Tracker låter Medius kunder bjuda in sina leverantörer för att de ska kunna se statusen på de fakturor de har skickat. Medius ger Apix information om statusen i Medius Flow. Leverantörsportalen är kostnadsfri för leverantörer, och man behöver inte längre fundera på vad som har hänt med en faktura. Det är bara att titta själv.

Om du är Medius-kund och tycker att det vore skönt att slippa ta emot samtal och emails med frågor om fakturor är mottagna eller betalda, eller om leverantörer skickar samma faktura två gånger pga att de inte vill skicka en påminnelsefaktura, då är detta definitivt något för dig.

Kontakta oss eller er kontaktperson på Medius för information, vi berättar gärna mer!

Läs mer>
Categories: Blog section