En e-faktura kan skickas i olika format

e-fakturor kan förekomma i olika format. Som kund till Apix behöver du inte bekymra dig om huruvida du kan skicka eller ta emot i något av dem, vi hanterar dem alla, men självklart kan det ändå vara intressant att veta vilka format som används mest.

Svefaktura är ett format framtaget av SFTI för att öka användningen av ett standardiserat format. Svefaktura finns i två version, Svefaktura 1.0 och Svefaktura 2.0. På SFTI:s hemsida kan du även läsa mer om hur Svefaktura är strukturerat, samt ladda ner teknisk dokumentation.

I och med att PEPPOL blir alltmer aktuellt kommer dessa format också bli det. I framtiden kommer dessa format ersättas av PEPPOL BIS 3.0, som är helt kompatibelt med det som har tagits from för att främja e-fakturering på europeisk nivå.

På nordisk nivå finns det ett antal olika format som används. Exempel på dessa är EHF (Norge), Finvoice (Finland) och OIOXML (Danmark). Apix hanterar givetvis även dessa utan problem.

Vi berättar gärna mer om dessa format, hur de används, och när. Dock behöver du inte ha koll på dessa för att skicka eller ta emot e-fakturor. Apix sköter det helt, du och ditt företag kan fokusera på fakturans innehåll, så sköter vi format och distribution.